Shitje rekord për Rolls Royce e nxitur nga Covid

Covid-19 nxiti shoferët e pasur të blinin Rolls-Royce si kurrë më parë, sepse i bëri të kuptonin se jeta është e shkurtër, tha prodhuesi i makinave luksoze të hënën për The Guardian.

Ndërsa rastet globale u përshkallëzuan në vitin 2021, Rolls-Royce Motor Cars, me bazë në Goodëood, West Sussex, shënoi shitjet më të larta vjetore në historinë e saj 117-vjeçare, duke shitur 5,586 automjete.

Shefi ekzekutiv i kompanisë, Torsten Müller-Ötvös, tha se pandemia kishte çuar tek klientët, mosha mesatare e të cilëve ishte 43 vjeç, duke menduar për vdekshmërinë e tyre duke shpenzuar në makina luksoze.

“Është e tëra për shkak të Covid-it që i gjithë biznesi i luksit po lulëzon në mbarë botën,” tha ai. “Njerëzit nuk mund të udhëtonin shumë, nuk mund të investonin shumë në shërbime luksoze … dhe ka shumë para të grumbulluara që shpenzohen për mallra luksoze.”

Ai tha se shitjet ishin rritur në çdo pjesë të botës, një trend i pazakontë, me Kinën e Madhe dhe Amerikën që mbeten dy tregjet më të mëdha, secili me 30% të shitjeve. Asnjë prodhues tjetër nuk ka shitur më shumë makina për më shumë se € 250,000, tha ai. Modeli Phantom ishte më i shituri i kompanisë, por SUV i tij Cullinan përbënte 30% të shitjeve të vitit 2021.

Makina e saj e parë plotësisht elektrike, Spectre, do të dalë në vitin 2023 përpara reformës për të ndaluar prodhimin e motorëve me djegie të brendshme dhe për të dalë plotësisht elektrike deri në vitin 2030. Me pandeminë që nuk tregon asnjë shenjë frenimi, dhe me fuqinë shpenzuese e jashtëzakonisht të pasurve, Rolls-Royce njoftoi gjithashtu një shërbim të ri “të ndërtuar nga trajneri” që do t’i lejojë besimtarët e markës të dizenjojnë makinën e tyre për katër vjet.

Ai shtoi se Brexit kishte shkaktuar vështirësi të panevojshme për Rolls-Royce për shkak të kufizimeve në lëvizjen e stafit dhe barrës administrative të eksportit, një problem për një prodhues makinash që dërgon 90% të automjeteve të saj të prodhuara në Britani jashtë shtetit.

Burimi: The Guardian

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here