Si të kemi një 2021 më të mirë?

Nëse jeni si shumica e njerëzve, mund të mos dëshironi të rishikoni ngjarjet e dhimbshme të vitit 2020. E kuptueshme. Pandemia ka lënë gjurmë të pashlyeshme në çdo aspekt të jetës sonë. Disa prej nesh kanë humbur të dashurit, miqtë dhe kolegët. Ne jemi përballur me krizën më të rëndë ekonomike në histori. Karantinimi, maskat dhe kërcënimet ndaj punonjësve të vijës së parë janë bërë pjesë e normales së re. Ndërsa pandemia po rritet me ritme alarmante, ajo ka krijuar një krizë të shëndetit mendor me përmasa të pabesueshme në të gjithë vendet. Pra, le ta lëmë vitin 2020 prapa dhe të shohim pozitivet në horizontin e vitit 2021. Së pari, kemi dy vaksina të reja, kështu që shpresojmë që në vitin e ardhshëm të kemi më shumë mbrojtje ndaj pandemisë dhe mjerimit që ajo sjell. Sigurisht, të gjitha vështirësitë dhe dhimbjet e zemrës nuk do të zhduken menjëherë sapo tik-taku i orës të shënojë vitin e ri. Eshtë fakt se pandemia do të jetë ende këtu. Pengesat do të na dalin në çdo hap të rrugës, por bar rritet edhe midis gurëve, disa vaksina te tjera behen gati te dalin.

5 Këshilla për një 2021 më të mirë

Praktikoni mirënjohjen. Shikoni përtej frikës, humbjes dhe zhgënjimit. Merrni një inventar të jetës suaj dhe përfshini të gjitha gjërat që ju pengoi pandemia të bëni, që më parë i merrnit si të mirëqena. Merrni parasysh të gjithë njerëzit dhe gjërat në jetën tuaj për të cilat ju jeni mirënjohës, duke e lënë mirënjohjen t’ju çojë përtej errësirës.

Përqendrohuni tek zgjidhja, jo tek problemi. Ju do të ndiheni më të fuqishëm për të përballuar kur të tërhiqeni nga problemi dhe të merrni mendime për një gamë të gjerë mundësish. Paragjykimi do t’ju drejtojë të zmadhoni dhe të përqendroheni në problem. Por kur zgjeroni perspektivën tuaj, lentet tuaja me kënd të gjerë do t’ju ndihmojnë të shihni potencialin në pamjen e madhe.

Praktikoni vetminë. Vetmia është e mirë për shpirtin. Ju largon nga stresi dhe zëvendëson kaosin me qetësi. Kaloni kohë vetëm gjatë ditës. Meditoni, lutuni, praktikoni yoga ose mendoni për natyrën dhe lidhuni me diçka më të madhe se vetja juaj për frymëzim dhe paqe të mendjes.

Shihni një fillim të ri të tek çdo humbje. Çdo humbje përmban një fitim por duhet ta kërkosh. Është vështirë të mundësh një person që nuk dorëzohet kurrë.

Viti 2020 si një mësim për të mësuar, jo mjerim për të duruar. Pyesni veten se çfarë mund të mësoni nga vështirësitë e vitit 2020 dhe përdorni ato si një monopat që mund ta ndiqni në situata të ngjashme.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here