Soda e bukës: Armiku i vërtetë i industrisë farmaceutike

Besoni apo jo, diçka aq e thjeshtë dhe aq e lirë sa soda e bukës mund të jetë edhe më e mirë se farmaceutika në trajtimin e problemeve shëndetësore. Për një periudhë të gjatë kohore, soda e bukës është përdorur nga shumë njerëz si një kurë natyrale për ftohjet e zakonshme dhe ndihmon me shumë probleme të tjera shëndetësore, duke përfshirë aftësinë për të luftuar kancerin.

Soda e bukës, e njohur edhe si bikarbonat natriumi, është një substancë tërësisht natyrale e cila është e sigurt për të gjithë. Është gjithashtu miqësore me mjedisin, gjë që është e shkëlqyeshme, nëse marrim parasysh se shumë toksina dhe kimikate të rrezikshme kanë ndikuar negativisht në të.

Mësoni më shumë rreth sodës së bukës
Soda e bukës gjendet natyrshëm në tokë, oqean, në trupin tonë dhe ushqim, sipas Healthy Holistic Living. Dihet se është një neutralizues i shumë përbërjeve të tjera, gjë që e bën atë shumë të dobishëm si një kurë natyrale gjatë kësaj kohe të “toksicitetit të lartë“. Shumë njerëz e përdorin atë rregullisht për të trajtuar toksicitetin e kimioterapisë dhe rrezatimit dhe për të parandaluar dëmtimin e veshkave.

Marrëdhënia midis sodës së bukës dhe astmës
Astma e rëndë tek fëmijët shpesh mund të jetë rezistente ndaj trajtimit konvencional me bronkodilatorë dhe kortikosteroide sistemike. Një studim i fundit thekson se administrimi intravenoz i sodës së bukës mund të rrisë pH dhe PCO2 tek fëmijët që vuajnë nga kjo sëmundje.

Soda e bukës dhe kanceri
Universiteti i Arizonës aktualisht po hulumton sodën e bukës si një kurë potenciale për kancerin. Së bashku me ekipin e tij, Robert J. Gillies vërtetoi se kur u trajtua paraprakisht me sodë buke, zona kanceroze në minjtë e laboratorit u alkalinizua me sukses. Ky trajtim u zbulua gjithashtu se rrit kapacitetin anti-tumor të ilaçeve të tjera kundër kancerit. Studiuesit kanë raportuar, siç u përmend në Healthy Holistic Living, se soda e bukës ngre pH-në e tumoreve dhe parandalon metastazat.

Probleme me aciditetin
Me kalimin e viteve, si rezultat i dietave moderne dhe faktorëve të tjerë kontribues, trupat acidikë janë bërë një shqetësim serioz. pH i çrregulluar në trup do të dëmtojë aktivitetet dhe funksionet qelizore dhe do të ulë më tej pH. Një pH tepër acid do të shkaktojë përkeqësim qelizor dhe do të hapë rrugën për çështje serioze shëndetësore si diabeti, kanceri, problemet e zemrës, urthi dhe osteoporoza. Këtu vjen soda e bukës, pra ka veti alkalizuese dhe mund të ndihmojë në rivendosjen e ekuilibrit në trup.

Burimi: Best Folk Medicine
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here