Tirana integron oraret e autobuzëve në Google Maps

Tirana, një qytet që po rritet dhe zgjerohet me shpejtësi, ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për të përmirësuar sistemin e saj të transportit publik. Në emër të qeverisë gjermane, GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) ka mbështetur Bashkinë e Tiranës në integrimin e orareve të autobusëve në Google Maps. Ky zhvillim është pjesë e një përpjekjeje më të gjerë për të krijuar një qytet më të qëndrueshëm dhe më të përshtatshëm për qytetarët dhe turistët.

Projekti është zhvilluar duke u bazuar në Specifikacionin e Përgjithshëm të Informacionit të Transportit (GTFS), një standard global që përdoret për të përshkruar të dhënat e transportit publik. Ky metodë siguron që informacioni të jetë i lehtë për t’u përdorur nga aplikacionet si Google Maps, duke u bërë një mjet jetik për planifikimin e udhëtimeve.

Më 15 prill, të dhënat u bënë të disponueshme për publikun në Google Maps, duke u bërë një burim i çmuar informacioni për qytetarët e Tiranës. Kjo veçori lejon përdoruesit të shohin oraret e sakta dhe itinerarin e autobusëve, duke i ndihmuar ata të planifikojnë udhëtimet e tyre në mënyrë më efikase dhe të shmangin pritjet e panevojshme në stacione.

Aktualisht, informacioni për autobusët bazohet në oraret zyrtare, por Bashkia e Tiranës dhe GIZ po punojnë ngushtë me operatorët e autobusëve për të siguruar që të dhënat të jenë në kohë reale në një të ardhme të afërt. Kjo do të sigurojë një përvojë më të mirë për përdoruesit dhe do të rrisë efikasitetin e shërbimit të autobusëve në kryeqytet.

Një pjesë e këtij programi përfshin zhvillimin e një harte të re të transportit publik në Tiranë dhe krijimin e një linjeje ankesash për qytetarët. Përfshirja e punonjësve të transportit publik në proceset e menaxhimit të të dhënave do të bëjë që ky projekt të jetë më gjithëpërfshirës dhe efikas.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here