Twitter fajëson Elon Musk për humbjen e të ardhurave

Twitter edhe një herë e çoi luftën e tij me Elon Musk drejtpërsëdrejti te aksionerët të premten në mëngjes, duke e fajësuar atë për fitimet e tremujorit të dytë që erdhën jashtë pritshmërive të analistëve.

Kompania raportoi një humbje prej 8 cent për aksion, kundrejt vlerësimeve të fitimeve për aksion me vlerë 14 cent, duke përmendur vështirësitë e industrisë së reklamave dhe “pasigurinë në lidhje me blerjen në pritje të Twitter nga një filial i Elon Musk“. Dhe për shkak se pasiguria ka të ngjarë të vazhdojë, tha kompania, ajo nuk pranoi të jepte ndonjë udhëzim për tremujorin e tretë dhe nuk priti një telefonatë me analistët.

Deri më tani, Twitter thotë se ka shpenzuar 33 milionë dollarë për kostot që lidhen me ofertën e blerjes prej 44 miliardë dollarësh. Ato ka të ngjarë të rriten në mënyrë dramatike gjatë betejës ligjore të Twitter me themeluesin e Tesla, i cili është përpjekur të tërhiqet nga oferta e tij detyruese për të blerë gjigantin e mediave sociale. Twitter e paditi Musk në fillim të muajit, duke thënë se ai kishte refuzuar të respektonte “detyrimet e tij ndaj Twitter dhe aksionerëve të tij, sepse marrëveshja që ai nënshkroi nuk u shërben më interesave të tij personale”. Ky gjyq është caktuar të fillojë në tetor.

Në një shënim pozitiv, Twitter vazhdon të fitojë popullaritet me përdoruesit e mediave sociale. Kompania tha se pa numrin e përdoruesve aktivë të përditshëm me fitim parash në SHBA duke u rritur nga 39.6 milionë në 41.5 milionë në tremujorin e dytë, gati një rritje prej 15%. Në nivel global, ky numër u rrit me 17% në 196.3 milionë.

Të ardhurat në tremujorin e dytë arritën në 1.18 miliardë dollarë, një rënie prej 1% nga e njëjta periudhë herën e kaluar. Kostot dhe shpenzimet u rritën me 31% në 1.52 miliardë dollarë. Përtej akuzave të lidhura me Musk, Twitter thotë se shpenzoi 19 milionë dollarë për shpenzimet e lidhura me ndarjen nga puna.

Burimi: Fortune
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here