YouTube dhe Google Play pezullojnë shërbimet e bazuara në pagesa në Rusi

FILE PHOTO: Youtube logo is placed on a Russian flag in this illustration picture taken February 26, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

YouTube dhe Google Play i Alphabet Inc po pezullojnë të gjitha shërbimet e bazuara në pagesa në Rusi, duke përfshirë abonimet, pasi sanksionet perëndimore kanë filluar të paraqesin sfida bankare në vend.

Google dhe YouTube kohët e fundit kishin ndaluar shitjen e reklamave në internet në Rusi pas pauzave të ngjashme nga Twitter Inc dhe Snap Inc pas pushtimit të Ukrainës nga Moska.

“Si vazhdimësi, ne tani po e zgjasim këtë pauzë në të gjitha veçoritë tona të fitimit të parave, duke përfshirë YouTube Premium, Anëtarësimet në kanal, Super Chat dhe Merchandise, për shikuesit në Rusi,” tha YouTube në një deklaratë të enjten.

Kanalet e YouTube në Rusi do të jenë ende në gjendje të gjenerojnë të ardhura nga shikuesit jashtë Rusisë përmes reklamave dhe veçorive me pagesë, të cilat përfshijnë Super Chat dhe shitjet e mallrave. Aplikacionet falas në Google Play mbeten gjithashtu të disponueshme në Rusi, sipas një faqe interneti mbështetëse të kompanisë.

Burimi: The Telegraph

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here