3 shenja që tregojnë se jeni shumë i investuar në punën tuaj

Të investosh emocionalisht në punën tënde është një thikë me dy tehe.
Nga njëra anë, pasioni juaj ju shtyn të performoni dhe të keni sukses. Nga ana tjetër, të ndihesh shumë i lidhur për të punuar mund t’ju tërheqë poshtë, duke ju zbrazur energjinë dhe besimin.
Këtu janë disa flamuj të kuq për t’u kujdesur – dhe çfarë të bëni për ta.

  • Ju i merrni kritikat personalisht. Nëse e keni gjetur veten të zemëruar, të pasigurt ose të demoralizuar pasi keni marrë reagime të vështira, është koha të bëni një hap prapa. Mos harroni, kritika ndaj punës suaj nuk është kritikë ndaj jush si person.
  • Puna ju ndjek në shtëpi. Pyesni veten: A jam duke konsumuar veten, duke punuar më shumë orë në mënyrë që të provoj vlerën time dhe të ndjej një ndjenjë sigurie? Nëse po, përpiquni të ndryshoni mentalitetin tuaj për të parë pushimin, relaksimin dhe kufijtë si pjesë të nevojshme të jetës suaj të punës – jo shpërblime.
  • Ju jeni një person që doni t’i kënaqni të gjithë. A i vendosni nevojat e të tjerëve përpara tuajave? Nëse mirësia dhe bujaria juaj ju bëjnë të ndiheni të varfër shpirtërisht dhe jo të kënaqur, reflektoni sinqerisht për sjelljet tuaja. Kur e gjeni veten duke marrë më shumë se pjesa juaj e drejtë e ngarkesës së punës? Kur ndiheni të nënvlerësuar? Kur fillon të fryhet pakënaqësia? Identifikimi i shkaktarëve tuaj të pëlqyeshëm për njerëzit do t’ju ndihmojë t’i zbusni ato.
Burimi: Harvard Business Review
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here