Administrata Biden do të targetojë transaksionet ku njerëzit paguajnë para në dorë për shtëpitë

Administrata Biden dëshiron të hedhë dritë të re mbi transaksionet ku njerëzit paguajnë para për shtëpi si pjesë e një përpjekje të gjerë kundër korrupsionit që po promovohet në Samitin e SHBA për Demokraci, thanë zyrtarët. Në qershor, presidenti Joe Biden urdhëroi zyrtarët të hartojnë politika për të penguar aktivitetet e paligjshme. Propozimet e tyre fillestare përshkruhen në një strategji të sigurisë kombëtare prej 38 faqesh mbi luftën kundër korrupsionit, të publikuar të hënën shkruan Reuters në një publik ditën e hënë.

Departamenti i Thesarit tha se po punon për një rregull të ri për të identifikuar më mirë se kush qëndron pas transaksioneve të pasurive të paluajtshme me para në dorë dhe për të parë nëse këto blerje po përdoren për të mbrojtur fitimet e paligjshme.

Agjencia mund të kërkojë gjithashtu që më shumë fonde investimi, si fondet mbrojtëse dhe automjetet e kapitalit privat, të përfshihen në përpjekjet kundër pastrimit të parave. Dhe ata presin të njoftojnë sa më shpejt që këtë javë përpjekje të reja drejt krijimit të një baze të dhënash që identifikon pronarët pas kompanive guaskë të përdorur për të lëvizur para në mënyrë anonime.

Lëvizjet vijnë pasi një sërë dokumentesh të zbuluara, duke përfshirë publikimin e Pandora Papers në tetor, ngritën pyetje në lidhje me mënyrat se si zyrtarët qeveritarë dhe të tjerët lëvizin në mënyrë diskrete paratë jashtë vendit, potencialisht për të shmangur taksat ose përgjegjësinë për keqbërje.

Biden po pret një samit virtual të enjten dhe të premten me 110 pjesëmarrës si pjesë e një përpjekjeje për t’u përballur me ato që administrata e tij i sheh si forca autoritare të udhëhequra nga Kina dhe Rusia thuhet më tej në artikull.

Burimi: Reuters

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here