Klientët e Starbucks janë të zemëruar me sistemin e ri të bakshishit të kompanisë

Zinxhiri i kafesë zbatoi një sistem të ri digjital bakshishi që i nxit klientët kur paguajnë me kartë.

Sezoni i festave është drejt kulmit të tij dhe është rreth kësaj periudhe të vitit që njerëzit priren të jenë pak më shumë në frymën e dhurimit.

Megjithatë, të qenit i detyruar për ta bërë këtë është një mënyrë për ta mërzitur çdo klient që paguan dhe sistemi i ri i bakshishit të Starbucks duket se po bën pikërisht këtë.

Sistemi i ri i zinxhirit të kafesë do t’i shtyjë përdoruesit që paguajnë me kartë të lënë një bakshish në shumën prej 1, 2, 5 dollarësh ose një shumë të personalizuar. Për të mos lënë bakshish, klientët duhet të shtypin butonin “Pa bakshish” që e bën transaksionin të pakëndshëm, sipas baristëve, dhe ndihet si një veprim “i vrazhdë“, sipas klientëve.

Disa nga fansat besnikë të Starbucks u drejtuan në mediat sociale për të diskutuar mbi problemet e tyre me sistemin e sapo integruar.

Baristët gjithashtu duket se nuk e duan sistemin e ri, pasi një punonjës i Starbucks ndau përmes TikTok një video që është parë gati 316,000 herë.

Kaq e turpshme kur klientët thonë ‘nuk po kalon!!!!’ zemra, ka një hap shtesë tani,” e përshkoi një barist, duke e quajtur sistemin e ri një nga “katastrofat” më të këqija që i ka ndodhur ndonjëherë llojit njerëzor.

Zgjerimi i bakshishit digjital është një pjesë e “planit të rishpikjes” gjithëpërfshirëse të kompanisë, i cili synon të rrisë të ardhurat e kompanisë dhe gjurmët digjitale dhe fizike gjatë tre viteve të ardhshme.

Ndërsa zbatojmë planin tonë të rishpikjes, ne po ndërtojmë historinë tonë 51-vjeçare të inovacionit kryesor në treg për të pozicionuar biznesin tonë dhe markën tonë për kapitullin tjetër të rritjes,” tha CEO i Starbucks, Howard Schultz në një deklaratë të kompanisë në fillim të këtij viti. “Të udhëhequr drejtpërdrejt nga partnerët tanë, ne kemi filluar tashmë të ndërmarrim veprime mbi një udhërrëfyes të frymëzuar për të ndërtuar të ardhmen e Starbucks, duke qëndruar besnikë ndaj misionit tonë për të ngritur komunitetet përmes një dashurie të përbashkët për kafenë dhe duke zgjeruar më tej udhëheqjen dhe inovacionin tonë të kafesë. ”

Starbucks ra vetëm me 9% të hënën pasdite.

Burimi: Entrepreneur
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here