Ky diamant rozë u shit për rreth 60 milionë dollarë

Diamanti mahnitës rozë është shitur për gati 60 milionë dollarë, më shumë se dyfishi i çmimit të pritur.
Shkëmbi masiv u shit për 453.2 milionë dollarë në Hong Kong, ose rreth 58 milionë dollarë, të premten, sipas shtëpisë së ankandit Sotheby’s. Guri pritej të shitej për rreth 21 milionë dollarë.

Diamanti rozë prej 11.15 karatësh, i referuar si “Ylli rozë i Williamson“, është një nga diamantet më të pastër, më rozë të dalë ndonjëherë në ankand, sipas një njoftimi për lajmet nga Sotheby’s.

Zbulimi i një diamanti rozë me cilësi të çmuar të çdo madhësie është një dukuri jashtëzakonisht e rrallë — diçka që, me mbylljen e fundit të minierës Argyle, dukej deri vonë — shumë e pamundur,” tha Wenhao Yu, kryetar i Jewellery and Watches në Sotheby’s Asia, në publikim. “Nxitur nga një ofertë e kufizuar dhe kërkesa në rritje, çmimet për diamantet e mëdhenj rozë me cilësi të lartë mbi 5 karat janë rritur në mënyrë eksponenciale gjatë dekadës së fundit, duke krijuar në mënyrë të çuditshme skenën për shfaqjen tani të këtij guri të veçantë”.
Diamanti me ngjyrë pastel u emërua për nder të dy diamantëve të tjerë rozë, CTF Pink Star, i cili u shit për 71.2 milionë dollarë në vitin 2017, dhe diamanti “Williamson“, një diamant rozë i dhuruar Mbretëreshës Elizabeth II.

Williamson Pink Star është prerë në formë katrore me cepa të rrumbullakosur nga një diamant i ashpër 32 karatësh i minuar në Minierën Williamson në Tanzani, tha Sotheby’s.

Guri është unik për madhësinë dhe ngjyrën e tij. Diamantet rozë janë disa nga variantet më të rralla, sipas Sotheby’s, dhe është edhe më i veçantë për shkak të pastërtisë dhe qartësisë së tij.
Hong Kongu ishte ndalesa e fundit e diamantit pasi udhëtoi në një turne që përfshinte Dubain, Singaporin dhe Taipein.
Burimi: CNN
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here