Ndërprisni ankthin tuaj në punë

Nëse jeni dikush që kërkon suksesin dhe ndiheni të zhytur në ankth – duke u shqetësuar për skenarët e rasteve më të këqija, duke mbimenduar gabimet, duke krahasuar veten me të tjerët – mund të merrni masa për të kapërcyer këtë emocion të përbashkët.

Bëjeni ankthin një aleat. Bëjini vetes pyetje hulumtuese si “Çfarë më shqetëson saktësisht?” “A është një person, një situatë apo një rezultat i mundshëm?” “Pse jam në ankth për këtë?” Kur identifikoni burimin, mund ta trajtoni atë me më shumë qëllim dhe fokus.

Praktikoni vetë-dhembshurinë. Afrojuni vetes më pozitivisht duke zëvendësuar vetëgjyqësinë me mirëdashjen. Do të ndiheni më mirë, do të mendoni më qartë dhe do t’i shpëtoni kurtheve të mendimit.

Shihni humorin. A do t’ju shkaktojë në të vërtetë gabimi juaj drejtshkrimor që të pushoni nga puna? A është vetëm faji juaj që kompania juaj nuk i ka përmbushur qëllimet e saj të shitjeve? Sigurisht që jo! Nëse mund ta pranoni këtë absurditet dhe ta lini atë t’ju argëtojë, do të liroheni.

Provoni meditimin. Magjia ndodh kur ju merrni pak kohë për të ndaluar dhe rifilluar. Provoni të meditoni me fjalët e një personi tjetër, duke ju dhënë diçka tjetër përveç mendimeve tuaja për t’u përqëndruar.

Thuaj “jo” mendimit negativ. Kur vëreni një mendim ankthi që po ju mbien në kokë, ndërpriteni duke thënë “Jo” ose “Stop” ose “Jo sot!” Sa më shumë të përfshiheni në këtë zakon, truri juaj do të mësojë sinjalin për t’u çliruar nga një mendim i nxitur nga ankthi përpara se t’ju zërë në kurth.

Burimi: Harvard Business Review
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here