Si të investoni në çantat e dorës, pasuria luksoze që ka më shumë gjasa të mbajë vlerë

Me rrëmujën e tregut të aksioneve, mallrat e luksit – veçanërisht çantat e stilistëve – po bëhen një mall investimi shumë i kërkuar. Një studim i korrikut nga Business of Fashion tha se 40% e konsumatorëve amerikanë kishin blerë ose po planifikonin të blinin një të tillë, duke ndihmuar në forcimin e kategorisë nga një treg global prej 72 miliardë dollarësh këtë vit në 100 miliardë dollarë të parashikuar në 2026.

Blijini ato për t’i ruajtur dhe për t’i tregtuar, në vend që t’i ngarkoni, dhe kjo çantë si e re mund të ofrojë një kthim mbresëlënës nga investimi: Në qershor një studim nga Credit Suisse Group AG tregoi se çantat Chanel u rritën në vlerë 24.5% nga viti i kaluar. Ato nga stilisti i ndjerë i shtëpisë Karl Lagerfeld janë veçanërisht të lakmuara.

I gjithë sektori i çantave luksoze u veçua, mbi kategoritë e tjera si makinat apo vera, për propozimin e tij të shpërblimit të rrezikut. Çantat e dorës, thotë Credit Suisse, kishin luhatshmëri vjetore prej 2.5% deri në 5%, me kthime me një shifër mesatare.

Ato nuk do të zëvendësojnë fondet tuaja të tregtuara në bursë të BlackRock-çmimet e shitjes me pakicë mund të variojnë nga rreth 2000 dollarë për një çantë Balenciaga të nivelit fillestar deri në më shumë se 50,000 dollarë për disa Birkins të rrallë, me lëkurë ekzotike të prodhuara nga Hermès. Por ato ofrojnë një mundësi për investitorët në shumë nivele për t’u futur në një lojë argëtuese. (Një studim i gushtit nga uebsajti i rishitjes TheRealReal raportoi se Gen Z dhe blerësit millenials përbëjnë 41% të klientëve të tij, me Gen Z grupmoshën më të shpejtë për të blerë dhe që përpiqet t’i kthejë artikujt shpejt për të fituar.)

Ne kërkuam tregtarët më të mirë të çantave të dorës së dytë në botë, duke kërkuar rekomandime për çantat e vlefshme për investime në dy kategori: së pari, një çantë që tashmë është vërtetuar e vlefshme në tregun sekondar; dhe së dyti, një çantë që mund ta gjeni në butikët me pakicë tani që ekspertët presin të ofrojnë kthime mbresëlënëse në të ardhmen.

Për të marrë çmimin më të mirë, i cili është shumë mbi mesataren, një çantë duhet të jetë në gjendje të shkëlqyeshme, mundësisht me etiketë. Dhe për të rritur vlerën, në vend që thjesht ta mbani atë, një çantë duhet të ketë qenë e rrallë në shitje me pakicë – e shitur në sasi të kufizuar ose e bërë nga një material i kërkuar.

Burimi: Bloomberg
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here