Xhel për kontrollin e lindjes për meshkuj?! Po, të lutem

Të dashura vajza dhe gra, na erdhi dita më duket. Më në fund studimet po përparojnë dhe kontrolli i lindjes për burrat duket se nuk është larg. Dhe pak dhe vuajtjet tona me kontraceptiva dhe unaza vaginale mund të marrin fund.

Një xhel i ri hormonal po zhvillohet për burrat, të cilët mund ta aplikojnë atë çdo ditë në shpatullat e tyre. Ky xhel redukton në mënyrë efektive prodhimin e spermës në testikuj me kalimin e kohës.

Xheli funksionon në mënyrë të ngjashme me pilulat e kontrollit të lindjes për femra. Ai përmban dy hormone: nestoronin, një progestin dhe testosteronin, hormonin seksual mashkullor.

Studiuesit kanë përmirësuar dozën dhe përqendrimin e xhelit që nga viti 2005. Në testin e fundit që përfshin mbi 300 çifte, rezultatet kanë qenë premtuese. Xheli reduktoi me sukses numrin e spermës në nën 1 milion për mililitër në 86% të meshkujve brenda 15 javësh.

Për gratë, përdorimi tipik i pilulave kontraceptive dhe unazave ka një shkallë dështimi prej rreth 7%, ndërsa prezervativët kanë një shkallë dështimi prej rreth 13%.

Xheli duket se ka një avantazh: nëse prodhimi i spermës së një mashkulli shtypet plotësisht dhe ai humbet një ose dy ditë aplikimi, duhen rreth 8 deri në 10 javë që numri i spermës të rikuperohet në nivelet që mund të shkaktojnë shtatzëni.

Veçanërisht, xheli ka treguar më pak ndryshime të humorit dhe simptoma depresive në krahasim me pilulat e kontrollit të lindjes për femra.

Përpjekjet e mëparshme për kontrollin hormonal të lindjeve mashkullore, të tilla si injeksionet, u ndërprenë për shkak të efekteve anësore të rënda, duke përfshirë depresionin.

Xheli shmang këto probleme duke mbajtur një çlirim të qëndrueshëm të hormoneve përmes lëkurës, duke parandaluar luhatjet që shkaktonin probleme në metodat e mëparshme.

Efektet anësore janë më të vogla, të tilla si shtimi i peshës dhe rritja e dëshirës seksuale, por kjo e fundit nuk është dhe aq keq ????.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here