Zonja K. tregon se si e gënjejmë veten në marrëdhëniet në çift

A e gënjejmë veten mbi marrëdhëniet që kemi me të tjerët? Natyrisht që po. Edhe pse mund të jemi njerëz që tentojmë të themi gjithmonë të vërtetën, shpesh e gënjejmë veten.
Marrëdhëniet janë gjëra të ndërlikuara. Dhe shumë herë, për të qëndruar në një marrëdhënie, ne i themi vetes lloj-lloj gënjeshtrash në përpjekje për të ndjerë se diçka “kot” është “e shkëlqyer”.
Cilat janë disa nga gënjeshtrat kryesore që duhet të keni kujdes?

Çiftet e lumtura nuk zihen

Kjo kategorikisht nuk është e vërtetë. Çdo çift zihet, madje edhe ata të lumturit. Dallimi i madh është se si partnerët i diskutojnë mosmarrëveshjet. Çiftet e lumtura priren ta bëjnë këtë duke kërkuar zgjidhje për një problem të caktuar, ndërsa ata që janë të pakënaqur priren të tregojnë gishtin, të fajësojnë dhe të thërrasin njëri-tjetrin me emra.

Nuk ka rëndësi se çfarë mendojnë të tjerët

Takimet romantike dhe të qenit në marrëdhënie përbëjnë një pjesë të madhe të përvojës njerëzore, që do të thotë se jeta jonë e dashurisë mund të ndikojë në kapitalin tonë shoqëror. Plus, shumica e njerëzve kujdesen se çfarë mendojnë ata që kanë më afër për interesat e tyre të dashurisë; nëse shoku juaj më i mirë nuk e pëlqen dikë, kjo është ndoshta për një arsye të mirë.

Duhet ndihesh sikur një marrëdhënie ështëdashuri me shikim parë

Përrallat u kanë dhënë njerëzve një kuptim të shtrembër të asajse si duken dhe ndihen në të vërtetë marrëdhëniet. Për shumicë ne njerëzve, dashuria evoluon me kalimin e kohës së bashku me besimin. Kërcimi nga një marrëdhënie në tjetrën, sepse një atmosferë fillestare simpatike e Princit ose Princeshës nuk ishte aty, vetëm dëm do t’ju bëjë.

Ju duhet jeni bashkë gjatë gjithë kohës

A mund ta imagjinoni ta kaloni jetën tuaj të lidhur pas dikujt tjetër? Mendimi është ndoshta pak shqetësues – por për arsye të mirë! Ne rritemi dhe evoluojmë sepse marrim kohë për veten tonë. Edhe kur jeni në një lidhje, kjo është thelbësore, ndaj mos kini frikë të kërkoni hapësirë kur ju nevojitet.

Një lidhje e gjatë e bën një lidhje lumtur

Gjatësia e kohës që jeni me dikë nuk garanton që do të jeni të lumtur tani ose përgjithmonë. Ajo që bën një lidhje të lumtur është se si ndërveproni me njëri-tjetrin dhe zgjidhni të ndërtoni jetën tuaj së bashku.

Divorci është i pashmangshëm

Jo nuk është. Vetëm për shkak se një përqindje e madhe e popullsisë përfundon duke u ndarë, nuk do të thotë që ju dhe partneri juaj duhet ta bëni këtë. Të hysh në ndonjë marrëdhënie duke menduar se do të përfundojë është vetëm një profeci vetë-përmbushëse.

Partneri juaj do ndryshojë

E pavërtetë. Karakteri është një pjesë themelore e asaj që jemi, vërejnë studiuesit. Të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla për t’izhvendosur ato në drejtime të ndryshme ose për të hequr dorë nga zakonet e këqija, por duhet shumë punë. Nëse po përpiqeni të ndryshoni dikë, ju jo vetëm që po humbisni kohën tuaj, por edhe të tyren.

Marrëdhëniet nuk janë vështira

Kushdo që doli me këtë rrenë (e më pas e ndau me miqtë e tij) duhet të kishte folur vërtet me një terapist përpara se të hapte gojën. Flisni me çdo ekspert të trajnuar të marrëdhënieve ose këdo që ka qenë ndonjëherë në çift dhe ata do t’ju thonë se të jesh në një partneritet është shumë punë. Lumturia e marrëdhënies fitohet.

Shenjat e alarmit mund injorohen

E pamundur. Nëse stomaku juaj ju thotë se diçka nuk shkon me partnerin ose marrëdhënien tuaj, atëherë me siguri ka. Shqetësimet e bezdisura nuk do të zhduken – edhe pasi t’i keni diskutuar ato me partnerin tuaj. Ato ekzistojnë për një arsye, prandaj mos humbisni muaj apo vite zhgënjimi duke pyetur veten nëse mund të zgjidhen.

jesh i përkushtuar ndaj dikujt është mirë se jesh vetëm

Kjo nuk është kurrë e vërtetë. Të jesh i pakënaqur vetëm është gjithmonë më mirë sesa të jesh i pakënaqur në një marrëdhënie. Plus, të jesh i lidhur me dikë që të bën të pakënaqur do të thotë vetëm se do ta ruash veten nga gjetja e atij personi që do ta bëjë zemrën të këndojë.

Rolet në marrëdhënie janë standarde

Shumë larg kur, në vitet ’50 dhe ’60, rolet e marrëdhënieve ishin definitivisht të diferencuara sipas linjave gjinore, por kjo nuk është më kështu. Sot, marrëdhëniet e mira janë ato që funksionojnë për të dyja palët dhe ato në të cilat partnerët shfaqen për njëri-tjetrin pavarësisht nga rrethanat.

Është mirë gënjesh herë pas here

Disa argumentojnë se ka një kohë dhe vend për të gënjyer partnerin tuaj (në formën e gënjeshtrave të vogla të bardha), ndërsa të tjerë thonë se çiftet nuk duhet të jenë gjë tjetër veçse të sinqertë me njëri-tjetrin. Psikologët thonë se është e rëndësishme të diskutoni konceptin me partnerin tuaj, në mënyrë që të jeni të paktën në të njëjtën faqe.

Ju kurrë nuk do mendoni për dikë tjetër

A nuk do të ishte mirë nëse do të mund t’i përkushtoheshim plotësisht partnerit tonë dhe të mos mendonim kurrë për dikë tjetër as nga ana intime apo seksuale? Fatkeqësisht, ideja është një gabim, duke pasur parasysh se tërheqja nga të tjerët – kalimthi ose seriozisht – është një impuls biologjik. Ajo që ka rëndësi është se si veproni me ato ndjenja.

Bebet janë një domosdoshmëri

Fëmijët janë një nevojë për disa çifte dhe një shqetësim për të tjerët. Nuk ka asnjë arsye për të menduar, vetëm sepse jeni në një lidhje, hapi tjetër duhet të jetë konceptimi. Është jeta juaj dhe e partnerit tuaj që ka rëndësi. Nëse jeni të lumtur pa karrocën e foshnjës, mbyllni zërat e të tjerëve.

Është rregull jesh i trishtuar ose me dhimbje

Të jesh në një partneritet që është i këndshëm dhe ndihet i përmbushur është një kërkesë bazë për të qëndruar në të. Nëse zgjoheni duke u lënduar apo i trishtuar apo edhe me dhimbje, është koha të vlerësoni se çfarë po merrni në të vërtetë nga marrëdhënia juaj dhe nëse është diçka në të cilën duhet të qëndroni. Çdo çift ka momente të këqija, por ato kurrë nuk duhet të tejkalojnë pozitiven.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here