A i ka larguar Covid-i beqarët nga seksi?

Tetëdhjetë për qind e meshkujve amerikanë thonë se seksi është më pak i rëndësishëm për ta tani sesa ishte përpara pandemisë. Çfarë po ndodh?

Sindroma quhet “rënia e vjeshtës”. Është një gjë relativisht e re, që nga pandemia. Ndryshe mund të shikohet gjithashtu dhe si sezonale. Mund të quhet edhe “vjeshta abstinente” nëse do të përpiqeshit dëshpërimisht të ruani alterimin në një përkthim britanik. Në fakt, është kryer një sondazh i 5000 beqarëve amerikanë, nga Match, faqja e takimeve.

Ky sondazh ka zbuluar se meshkujt beqarë nuk janë aq të shqetësuar për seksin këto ditë, 81% thanë se ishte më pak i rëndësishëm për ta sesa përpara Covid-it. Instiktivisht, pothuajsë të gjithë menduan se të gjithë do të kalonin menjëherë nga mbyllja në lidhje. Nga sondazhi gjithashtu u vu re se, tërheqja fizike nuk është më gjithçka, dhe pjekuria emocionale është shumë më e rëndësishme.

Për ta thënë thjesht, beqarët po dalin nga kjo pandemi me versione më të mira për veten e tyre. Qoftë gjithë ajo kohë shtesë vetëm, apo thjesht një dëshirë e përgjithshme për t’u zbritur nga divani, ata e shfrytëzuan maksimalisht vitin 2021. Dhe u shpagua. 72% u bënë më të mirë në prioritizimin e gjërave të rëndësishme në jetën e tyre dhe 66% u bënë më të mirë në kujdesin për shëndetin e tyre mendor. Më shumë se 50% gjithashtu bënë përmirësime kur bëhej fjalë për shëndetin e tyre fizik, ndërtimin e marrëdhënieve më të forta familjare, shkëputjen nga rrjetet sociale dhe rritjen e vetëbesimit të tyre. Është e sigurt të supozohet se beqarët janë më të përshtatshëm se kurrë.

Edhe pse ata janë më të kujdesshëm tani për të përzgjedhur, qëndrimi mbyllur nga pandemia i ka frenuar në eksplorimet e tyre seksuale apo shpeshtësinë e marrëdhënieve.

Një faktor tjetër pengues ka qënë dhe mosvaksinimi. Nuk është vetëm çdo media që flet për vaksinën kundër Covid. Beqarët po i japin përparësi vaksinimit shumë më tepër se çdo amerikan tjetër mesatar. 73% e beqarëve janë të vaksinuar, krahasuar me 64% të popullsisë amerikane. Pavarësisht nëse kjo është për shkak të stileve të tyre të jetesës më aktive ose të mos lidhura me të njëjtat presione shoqërore si ato me partnerët, shumica e beqarëve nuk kanë turp për ta bërë atë. Dhe ata shpresojnë se takimet e tyre romantike të ardhshme do të ndihen në të njëjtën mënyrë.

Aktiviteti seksual në fakt është bërë më pak i rëndësishëm për beqarët. Gjatë një viti e gjysmë të kaluar, ata kanë mësuar se si të investojnë në “marrëdhënie dashurie të ngadaltë” kundrejt “seksit të shpejtë”. Pothuajse gjysma e të gjithë beqarëve raportojnë se marrëdhënia e tyre ideale seksuale tani do të ishte një marrëdhënie e përkushtuar dhe ekskluzive. Edhe nëse nuk vetëpërmbahen derisa të jenë monogamë, 2 në 3 beqarë duan të presin deri pas takimit të tretë për të bërë seks.

Në krahasim, 27% e beqarëve duan një mik me përfitime ose marrëdhënie seksuale të rastësishme. Por kjo nuk do të thotë se ata do të rrëshqasin në krevat vetëm me këdo. Krejt e kundërta. 78% e beqarëve në fakt thonë se janë të kujdesshëm kur mendojnë për një partner për seks rastësor.

Burimi: Match.com

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here