Biden do të kërkojë rregulla të reja që do të ndihmojnë udhëtarët e bllokuar të përfitojnë më shumë nga linjat ajrore

Presidenti Joe Biden planifikon të njoftojë se qeveria federale po harton rregulla të reja që mund t’i kërkojnë linjave ajrore të ofrojnë ushqime, hotele dhe kompensim shtesë për udhëtarët në fluturimet e anuluara ose me shumë vonesa përpara një përplasje të pritshme prej udhëtimeve verore.

Presidenti do të shpallë përpjekjen në një event të hënën në Shtëpinë e Bardhë së bashku me Sekretarin e Transportit Pete Buttigieg – e cila gjithashtu do të kërkojë të detyrojë linjat ajrore të përmirësojnë disponueshmërinë e shërbimit ndaj klientit gjatë periudhave të vonesave ose anulimeve të përhapura të fluturimeve.

Administrata gjithashtu do të nxjerrë një version të ri të një faqe të Departamentit të Transportit – FlightRights.gov – i cili do të tregojë se cilat linja ajrore tashmë ofrojnë kompensim për udhëtarët që përjetojnë vonesa dhe anulime, sipas një zyrtari të Shtëpisë së Bardhë.

Shtytja rregullatore vjen pasi Administrata e Sigurisë së Transportit ka thënë se pret që udhëtimet ajrore këtë verë të tejkalojnë nivelet para pandemisë. Linjat ajrore u përpoqën të rriteshin gjatë verës së vitit të kaluar, duke shkaktuar dhjetëra mijëra vonesa dhe anulime.

Administrata e Biden-it nxori një version fillestar të panelit të kontrollit vitin e kaluar, i cili bëri që shumica e linjave ajrore amerikane të garantonin në mënyrë eksplicite vaktet, shërbimet e ri-prenotimit dhe akomodimet kur fluturimet anuloheshin për arsye nën kontrollin e një linje ajrore. Në fillim të këtij viti, administrata zgjeroi panelin si pjesë e një përpjekjeje për t’i bërë presion linjave ajrore që të heqin tarifat e përzgjedhjes së vendeve për fëmijët që ulen pranë të rriturve shoqërues.

Për shkak të kësaj, Administrata e Biden-it po bën përpjekje për të rritur përgjegjësinë e linjave ajrore në SHBA. Nëse përpjekjet e administratës funksionojnë, udhëtarët do të kenë më shumë të drejta dhe privilegje, ndërsa linjat ajrore do të jenë më të përgjegjshme për shërbimin ndaj klientit në raste të anulimeve dhe vonesave të fluturimeve.

Me rritjen e numrit të udhëtarëve që presin të fluturojnë këtë verë, është e rëndësishme që linjat ajrore të jenë gati për të ofruar shërbim cilësor dhe të përgjegjshëm. Mesa duket, administrata e Biden-it po bën përpjekje për të siguruar që kjo të ndodhë dhe të garantojë se udhëtimet e verës do të jenë më të qeta dhe më të kënaqshme për të gjithë.

Burimi: bloomberg.com

Përktheu dhe përshtati: mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here