Evropa ofronte dikur pasaportat më të fuqishme në botë. Por jo më!

Japonia, Singapori dhe Koreja e Jugut kanë pasaportat më të fuqishme pasi bota vazhdon të rikuperohet nga COVID-19, duke përmbysur renditjen para pandemisë që dominohej nga kombet evropiane.

Një pasaportë japoneze ofron hyrje pa probleme në 193 vende, një më shumë se ato nga Singapori dhe Koreja e Jugut, sipas Indeksit të fundit të Pasaportave Henley nga Henley & Partners, një konsulencë imigracioni.

Dokumentet ruse të udhëtimit renditen në vendin e 50-të, duke u dhënë akses të lehtë 119 vendeve. Kina u rendit e 69-ta me akses në 80 vende, pasaporta e Indisë renditet e 87-ta dhe pasaporta e Afganistanit është më pak e dobishme, duke e futur mbajtësin në vetëm 27 vende.

Rikuperimi i lirive tona të udhëtimit dhe instinkti ynë i lindur për të lëvizur dhe migruar, do të marrë kohë,” tha në një deklaratë kryetari i Henley & Partners, Christian Kaelin.

Deri në vitin 2017, vendet aziatike mezi u shfaqën në mesin e 10 pasaportave më të pranuara në botë, sipas indeksit. Dominimi i Evropës është lehtësuar gradualisht dhe Gjermania tani është pas Koresë së Jugut. Mbretëria e Bashkuar është e gjashta me akses në 187 vende, ndërsa SHBA është e shtata me një rezultat prej 186, tregon renditja e fundit.

Indeksi, i cili përdor të dhëna 17-vjeçare, ndihmon individët dhe qeveritë e pasura të vlerësojnë vlerën e shtetësive në mbarë botën, bazuar në cilat pasaportat ofrojnë aksesin më të frytshëm pa viza. Megjithatë, me udhëtimin global që ende nuk është rikuperuar plotësisht nga kufizimet e COVID, indeksi ofron vetëm një pamje imagjinare të dokumenteve më të mira për të mbajtur ndërsa bota del nga pandemia.

Burimi: Fortune
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here