Këngëtarja Sia tregon se është në spektrin e autizmit

Sia ka treguar se ka autizëm.

Këngëtarja dhe kompozitorja ndau informacionin në një episod të “Rob Has a Podcast“.

Unë jam në spektër dhe jam në rikuperim e sipër,” tha Sia.

Duke qenë në rikuperim dhe gjithashtu duke ditur se çfarë lloj neurologjik mund të keni, ose mund të mos keni, mirë, unë mendoj se një nga gjërat më të mëdha është se askush nuk mund të të njohë dhe të të dojë kur je i mbushur me sekrete dhe … duke jetuar… me turp,” u përgjigj Sia.

Ajo ka treguar më parë se ka kërkuar trajtim për abuzim me substanca.

Kur më në fund ulemi në një dhomë plot me të huaj dhe u tregojmë atyre sekretet tona më të errëta më të turpshme dhe të gjithë qeshin së bashku me ne dhe nuk ndihemi si copa plehrash për herë të parë, ndihemi sikur na shohin për herë të parë në jetët tona për ata që jemi në të vërtetë dhe më pas mund të fillojmë të dalim në botë si operatorë që veprojnë thjesht si njerëz,” vazhdoi këngëtarja.

Sia, 47, dukej të nënkuptonte se relativisht kohët e fundit u bë e vetëdijshme se ishte në spektër

Për 45 vjet, unë isha si … “Duhet të shkoj të vesh kostumin tim njerëzor”, tha ajo. “Dhe vetëm në dy vitet e fundit jam bërë plotësisht, plotësisht vetvetja.

Çrregullimi i spektrit të autizmit mund të ndikojë në mënyrën se si njerëzit ndërveprojnë me të tjerët, sillen, komunikojnë dhe mësojnë, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit.

Në vitin 2021, Sia u përball me reagime negative për rolin e bashkëpunëtores së saj të gjatë, kërcimtares dhe aktores Maddie Ziegler, e cila është neurotipike, si një personazh me autizëm në filmin “Music“.

E kuptova që nuk ishte diskriminim në favor të njerëzve të aftë për punë, por në fakt është nepotizëm sepse nuk mund të bëj një projekt pa të”, tha Sia në atë kohë. “Nuk dua. Nuk do të bëja art nëse nuk do ta përfshinte atë.”

Përktheu dhe përshtati: mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here