Konferenca “Ballkani Perëndimor diskuton të ardhmen e Evropës!” do të mbahet në Prishtinë

Mbahet sot, në 1 Tetor 2021, në Prishtinë konferenca e madhe me titullin “Ballkani Perëndimor diskuton të ardhmen e Evropës”, e cila synon të jetë kontributi në Konferencën për të Ardhmen e Evropës. Është regjistruar në platformën e Konferencës dhe do të zhvillohet në një format hibrid – në Hotel Prishtina në kryeqytetin e Kosovës dhe online.

Eventi do të hapet në orën 13 nga Tomáš Szunyog, Shef i Zyrës së BE-së, dhe Përfaqësuesi Special i Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Harun Cero, Menaxher i Projektit të Fondacionit Friedrich-Ebert Dialogu në Evropën Juglindore në Sarajevë. Kryetar në diskutimin e panelit do të jetë Srđan Majstorović, Kryetar i Bordit Drejtues të Qendrës së Politikave Evropiane dhe anëtar i Grupit Këshillues të Politikave të Ballkanit në Evropë (BiEPAG), Beograd, Ioannis Armakolas, Shef i Programit të Evropës Juglindore në ELIAMEP dhe Simonida Kacarska, Instituti i Politikave Evropiane, Shkup. Moderatore e panelit do të jetë Donika Emini, Drejtore e CiviKos dhe anëtare e BiEPAG.

“Kjo konferencë do të trajtojë disa nga pyetjet kryesore të debatuara aktualisht në Bashkimin Evropian dhe më gjerë, duke nënvizuar aspiratat nga Ballkani Perëndimor drejt së ardhmes së Evropës dhe mbi të gjitha do të kërkojë t’u përgjigjet pyetjeve të mëposhtme: çfarë kontributesh të dallueshme mund të japin vendet e rajonit për të çuar përpara projektin evropian? Si do ta forconte anëtarësimi i tyre Bashkimin? Dhe për të adresuar shqetësimet e shprehura në disa pjesë të BE -së se zgjerimi i Bashkimit mund të pengojë thellimin e tij në të ardhmen”, thuhet në një njoftim për shtyp.

Ndërkohë një tjetër konferencë e titulluar “Iniciativa, Angazhimi, Entuziazmi – Forcimi i Demokracisë në BiH dhe Rajon përmes Aktivizmit Qytetar” do të zhvillohet, po sot, në Sarajevë. Kjo konferencë synon të jetë kontributi i Bosnje -Hercegovinës dhe Ballkanit Perëndimor në Konferencën mbi të Ardhmen e Evropës. Sipas njoftimit për shtyp, ideja e këtij eventi është të mbledhë praktikat, idetë dhe sfidat më të mira të angazhimit dhe iniciativave të qytetarëve në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Ballkanin Perëndimor dhe të eksplorojë mënyrat e integrimit të tyre në procesin e hartimit të politikave dhe debatit më të gjerë evropian.

Shpërndaje

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here