Studimi: Gjysma e prindërve ende mbështesin financiarisht fëmijët e tyre të rritur

Gjatë gjithë pandemisë, shumë të rritur iu drejtuan një rrjeti të mundshëm sigurie: prindërve të tyre.
Nga blerja e ushqimit deri te pagesa për planin e tyre celular ose mbulimi i sigurimit shëndetësor dhe i automjeteve, gjysma e prindërve me një fëmijë mbi 18 vjeç u ofrojnë atyre të paktën njëfarë mbështetje financiare, sipas një raporti nga Savings.com.Këta prindër po paguajnë mesatarisht rreth 1,000 dollarë në muaj për shpenzime të tilla, thuhet në raport.

Të rinjtë në moshë madhore që sapo kanë filluar janë përballur me pengesa të konsiderueshme financiare gjatë viteve të fundit, duke përfshirë një treg të pabarabartë pune, faturat e majme të kredive studentore nga shkolla dhe kostot e larta të strehimit.

Në vitin 2020, përqindja e atyre që jetonin me prindërit e tyre (shpesh të referuar si “fëmijë bumerang“) u rrit përkohësisht në një nivel historik.

E megjithatë, 62% e fëmijëve të rritur që jetojnë në shtëpi nuk kontribuojnë fare në shpenzimet e shtëpisë, zbuloi Savings.com.

Tani, inflacioni paraqet sfida të reja për arritjen e pavarësisë financiare.

Për prindërit, megjithatë, mbështetja e fëmijëve të rritur mund të jetë një ikje e konsiderueshme në një kohë kur siguria e tyre financiare është në rrezik.

Edhe me përgjegjësinë shtesë për t’u kujdesur për fëmijët e rritur, prindërit duhet gjithashtu të kujdesen për veten,” tha Shelly-Ann Eweka, drejtore e lartë e strategjisë së planifikimit financiar në TIAA.

Është njësoj si kur je në aeroplan dhe ekuipazhet e fluturimit thonë nëse duhet të vendosësh maskën për shkak të një emergjence, duhet të vendosësh tënden para se të ndihmosh të tjerët.”

Kur shpenzoni para për të mbështetur fëmijët tuaj të rritur, kjo zbraz fondet që mund të kishit vënë për qëllime të tjera financiare, të tilla si shlyerja e borxhit, kursimi për kostot afatgjata të kujdesit shëndetësor dhe planifikimi i daljes në pension, tha Eweka.Si rregull i përgjithshëm, fillimisht duhet të lini mënjanë para për fondin tuaj të pensionit dhe urgjencës, shtoi ajo.

Është e rëndësishme të jepni përparësi se ku duhet të shkojnë paratë tuaja.”

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here