Japonia e fundit, Turqia e para në mirëqenien globale të punonjësve

Japonia e ka gjetur veten në fund të një renditjeje globale që vlerëson mirëqenien e punonjësve, siç zbulohet nga një sondazh i kryer nga Instituti Shëndetësor McKinsey. Studimi vlerësoi shëndetin fizik, mendor, social dhe shpirtëror dhe përfshiu përgjigje nga mbi 30,000 punëtorë në 30 vende. Japonia shënoi vetëm 25%, ndërkohë listën e kryeson Turqia me 78%, e ndjekur nga India me 76% dhe Kina me 75%. Mesatarja globale ishte 57%.

Renditja nga vendi me mirëqenien më të ulët në atë më të lartë, Burimi: Bloomberg

Pavarësisht reputacionit të Japonisë për ofrimin e punësimit të përjetshëm dhe sigurisë së punës, sondazhi tregon se vendi vazhdimisht merr vlerësime të ulëta në krahasim me ndërkombëtarët. Çështje të tilla si pakënaqësia në vendin e punës dhe nivelet e larta të stresit kontribuojnë në renditjen e ulët të mirëqenies së Japonisë. Për më tepër, një numër në rritje i punëtorëve japonezë me kontrata afatshkurtra po shtojnë pasigurinë e përgjithshme në peizazhin e punësimit.

Anketa e McKinsey nënvizon rëndësinë e përvojave pozitive të punës, duke vënë në dukje se punonjësit me përvoja të tilla raportojnë shëndet më të mirë holistik, rritje të inovacionit në vendin e punës dhe performancë më të lartë në punë. Gjetjet theksojnë rolin kritik që luajnë punëdhënësit në ndikimin në mirëqenien fizike, mendore, sociale dhe shpirtërore të punonjësve të tyre, duke pasur parasysh pjesën e rëndësishme të jetës së përditshme të kaluar në punë.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here