Zonja K shpjegon arsyet pse disa burra pëlqejnë gra më të mëdha në moshë

Ndodh që marrëdhënia midis një burri dhe një gruaje më të madhe në moshë se ai, mund të jetë e vështirë për t’u kuptuar nga disa, por arsyetimi është i shpjeguar nga psikologët. Edhe me stereotipizimin dhe gjykimin negativ, burrat e rinj i pëlqejnë shpesh gratë më të mëdha se veten në moshë.

Mund të jetë më shumë përvoja e jetës që tërheq një burrë më të ri tek një grua me moshë më të madhe, në disa raste. Në raste të tjera, kjo është për shkak të nivelit të tyre të pjekurisë. Burrat duan gjëra të ndryshme nga marrëdhënia sesa gratë e së njëjtës moshë. Gratë më të mëdha duan gjëra të ndryshme nga sa duan gratë e reja. Këto dëshira të ndryshme janë pjesë e asaj që i tërheq meshkujt e rinj tek femrat më të rritura.

Kuptimi i këtyre mendësive dhe preferencave të marrëdhënieve është çelësi për të kuptuar pse disa burra të rinj tërhiqen nga zonjat e pjekura. Këtu janë disa arsye pse një mashkull mund të preferojë një partnere më të madhe se vetja.

1 – Ato janë ndonjëherë më intelektuale

Burrat duan një grua me të cilën mund të flasin dhe të lidhen me të në një nivel më të thellë. Meqenëse gratë e pjekura kanë më shumë përvojë në jetë, ato priren të zhvillojnë një bisedë intelektuale më mirë se gratë më të reja. Plus, ata priren të dinë më shumë për ngjarjet botërore. Disa nga temat që meshkujt pëlqejnë të diskutojnë me partneret e tyre përfshijnë politikën, çështjet botërore, median dhe fenë. Ata kanë më shumë gjasa ta gjejnë këtë tek një grua më e madhe, kështu që burrat priren të tërhiqen nga gratë më të vjetra. Me femrat më të reja, disa meshkuj mendojnë se biseda do të sillet më shumë rreth dramës dhe përvojave të pakuptimta.

2 – Ato e dinë se çfarë duan

Gratë me më shumë përvojë jete janë më të vetëdijshme për atë që duan në jetë sesa gratë më të reja. Meqenëse janë më të sigurta për atë që duan, një grua më e madhe mund të ketë një proces të qartë dhe të fokusuar të të menduarit. Burrat duan një grua me qëllime domethënëse dhe përmbushëse, gjë që është më e lehtë për t’u gjetur tek një person i madh.

Për shkak të mendimeve të tyre të qarta dhe të fokusuara, këto gra priren të kenë një plan konkret. Ato fokusohen në arritjen e qëllimeve të tyre në vend të gjërave sipërfaqësore dhe duan të zhvillohen pozitivisht. Plus, ato duan t’i shohin njerëzit përreth tyre duke ecur në jetë po aq mirë sa ato. Plus, duke qenë se ato e dinë se çfarë duan, nuk do të humbin kohën e një burri. Disa gra më të reja do të qëndrojnë në një lidhje edhe nëse nuk janë të lumtura, por një grua më e rritur do të largohet. Burrat duan të jenë në një marrëdhënie ku nuk duhet të hamendësojnë se çfarë ndjen personi tjetër.

3 – Përvoja e jetës

Partneret më të mëdha në moshë, kanë më shumë përvojë jetësore sesa gratë më të reja. Meshkujt e pëlqejnë këtë sepse mund të fitojnë një këndvështrim tjetër për çështjet e jetës. Plus, një burrë mund të marrë këshilla të shëndetshme nga një grua më e madhe, dhe ajo mund ta ndihmojë atë të piqet më shpejt. Burrat tërhiqen nga dikush që mund t’u japë atyre pikëpamje realiste për situatat. Ata duan të planifikojnë për atë që mund të ndodhë dhe të kesh dikë me përvojë do t’ju ndihmojë. Burrat duan gjithashtu dikë që do t’i ndihmojë ata të rriten intelektualisht, gjë që një grua më e vjetër mund ta bëjë. Përvoja e tyre jetësore i lejon ato të ndihmojnë një më të ri se vetja të mësojë dhe të rritet.

4 – Pjekuria emocionale

Meshkujt zakonisht nuk duhet të përballen me papjekurinë nëse kërkojnë një grua më të vjetër. Një arsye për këtë është sepse ato nuk luajnë lojëra me mendje siç bëjnë femrat më të reja. Ato nuk do ta ngatërrojnë burrin e tyre dhe burri mund të jetë i sigurt në këtë fushë të marrëdhënies së tij. Megjithatë, kjo nuk duhet të fajësojë gratë e reja për sjelljen e tyre të papjekur. Duhet kohë që hormonet të nivelohen dhe që ato të mësojnë të menaxhojnë emocionet e tyre. Gratë më të mëdha tashmë e kanë arritur këtë pjekuri.

Një grua më e madhe mund të ndihmojë gjithashtu një burrë më të ri të rritet emocionalisht, që është një përfitim tjetër. Burrat do të mësojnë të menaxhojnë, përpunojnë dhe kuptojnë më mirë ndjenjat e tyre me një grua më të vjetër për t’i ndihmuar.

5 – Sjellje më pak të tensionuara

Meqenëse zonjat e pjekura kanë mësuar tashmë se si t’i trajtojnë emocionet e tyre, sjellja e tyre është më pak e tensionuar se ajo e një gruaje më të re. Këto gra janë më të qeta, dhe burrat janë më të aftë të hamendësojnë se çfarë do të bëjnë më pas. Burrat priren të shijojnë një ritëm më të ngadaltë, kështu që ata tërhiqen nga gratë që mund ta ofrojnë këtë.

6 – Besimi

Ndërsa gratë më të reja priren të kenë nevojë për vëmendje të vazhdueshme, një grua më e pjekur mund të mos ketë nevojë për këtë. Gratë më të mëdha në moshë se burrat, janë më të sigurta në atë që janë dhe nuk do të kenë nevojë për siguri të vazhdueshme ndaj përkujdesjes së tyre. Kjo nuk do të thotë se ato nuk duan vëmendje, por në vend të kësaj ato mund të përqendrohen në gjëra të tjera. Ato e dinë se kush janë dhe çfarë është e rëndësishme në jetë, gjë që i bën ato më të sigurta.

7 – Pavarësia financiare

Ndërsa të rinjtë fillojnë karrierën e tyre dhe sigurojnë vendin e tyre, ata nuk duan të kujdesen financiarisht për dikë tjetër. Gratë e pjekura në përgjithësi nuk shqetësohen për këtë, sepse ato tashmë janë të pavarura financiarisht.

Meshkujt pëlqejnë gjithashtu pavarësinë financiare të një gruaje, sepse ata mund të gjejnë ngushëllim duke ditur se partnerja i tyre nuk është me ta vetëm për para. Plus, ata mendojnë dhe llogarisin deri në ndarjen pagesave të faturave nëse vendosin të jetojnë me partneren e tyre.

8 – Respekti i ndërsjellë

Burrat duan të jenë në një marrëdhënie ku ata respektohen, dhe duan të respektojnë gjithashtu zonjat e tyre. Ata i respektojnë gratë e pjekura, sepse ato tashmë janë bërë të suksesshme dhe kanë punuar shumë. Duke ditur se partnerja i tyre ishte e përkushtuar dhe këmbëngulëse në rrugën e saj drejt suksesit, do t’i bëjë ata ta respektojnë atë menjëherë.

9 – Mbështetje e fortë emocionale

Gratë e reja nuk e kanë gjetur ende pjekurinë e tyre emocionale dhe mund të mos ofrojnë mbështetjen më të mirë emocionale. Gratë e pjekura, nga ana tjetër, janë krejtësisht të afta për këtë. Ndërsa burrat kuptojnë jetën e tyre, ata stresohen dhe kanë nevojë për një grua që t’i ndihmojë. Meqenëse zonjat e pjekura e kanë kaluar këtë më parë, ato e dinë se çfarë lloj mbështetje emocionale duhet të ofrojnë.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here